Česko

Baseballisté obsadili třebíčskou radnici

Do posledního místa obsadili úspěšní baseballisté Nuclears zasedací místnost třebíčské radnice. Letošní mistry ČR a vítěze nejvýznamnějších republikových turnajů v mládežnických kategoriích zde přijalo vedení města v čele se starostou Pavlem Pacalem.

Ten měl možnost společně s místostarosty Milošem Hrůzou, Pavlem JanatouPavlem Fraňkem probrat s mladými sportovci a jejich trenéry letošní skvělé výsledky. Poděkování za výbornou reprezentaci města se dostalo hned čtyřem kategoriím Nuclears.

Mladší žáci do 8 let vyhráli Český baseballový pohár pro oblast Moravy a na FirstCupu, největším turnaji hráčů této kategorie v Evropě, dominovali v dovednostních soutěžích a obsadili druhou příčku na turnaji. Titul mistrů České republiky vybojovali starší žáci do 11 let, mladší kadeti do 13 let a junioři, kteří vyhráli Extraligu hráčů do 21 let. Mladší kadeti navíc ke zlatu z republikového mistrovství přidali ještě vítězství na Českém baseballovém poháru pro oblast Moravy.

Velké poděkování ale směřovalo i na druhou stranu. Předseda Třebíč Nuclears Jan Urbánek poděkoval za všechny členy a příznivce klubu vedení města za dlouhodobou podporu. „Bez vaší přízně a podpory bychom nikdy tak skvělých výsledků nedosáhli. Velký podíl na tom má i skvělé zázemí v podobě stadionu, který patří městu a my máme tu čest jej provozovat.“ Shrnul Urbánek význam podpory radnice směrem ke sportu, který je jedním z nejúspěšnějších ve městě.

Sportovní areál Na Hvězdě je nejen domovským místem hráčů Nuclears, ale letos se stal také součástí nejvýznamnější baseballové akce na starém kontinentu. Starosta Pavel Pacal v této souvislosti tlumočil pořadatelům z třebíčského klubu poděkování WBSC Europe a České baseballové asociace za perfektní zabezpečení a organizaci. „Jsme hrdí, že se město Třebíč stalo součástí tak významné a výborně hodnocené sportovní akce. Hostit takové týmy, jako je Itálie nebo vicemistry Evropy z Velké Británie, bylo svátkem i pro všechny fanoušky.“ Řekl Pavel Pacal k pořadatelství jedné z největších sportovních akcí letošního roku na Vysočině a ve městě Třebíči.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..