ČeskoMB

ČBP: Arrows Ostrava obhájili vítězství v poháru

V sobotu pokračovala finálová série Českého baseballového poháru posledními zápasy v Brně. Po nich je zřejmé, že i letos si další pohár do sbírky přidají baseballisté Arrows Ostrava.

Ostravští hráči si do Brna přivezli vedení v sérii 1-0. A ve druhém duelu měli zpočátku mírně navrch, když se dostali do vedení 2-1. Jenže v dohrávce třetí směny domácí našli recept na Jana Kozla na kopci Arrows a pěti doběhy otočili duel ve svůj prospěch. To již do konce utkání nepustili a nakonec vyhráli 9-6, ačkoliv Ostrava byla na hity mnohem aktivnější. Ani poměr 18-11 jim nakonec na výhru nestačil a o vítězi muselo rozhodnout třetí utkání.

Třetí duel byl tři směny vyrovnán, když byl po nich stav 1-0 pro Ostravu. Jenže pak se rozjely ostravské pálky, které ve dvou směnách přidaly dalších 12 bodů. Hroši pak ve druhé polovině utkání dokázali odpovědět osmi body, ale to jim již na obrat nestačilo a nakonec prohráli 8-17. Mezi pálkaři nejvíce vynikalo duo Jakub KubicaMatyáš Kozel se čtyřmi hity. Jakub Malík je následoval se třemi, z toho ale jednou poslal míč až za plot.

Baseballisté Arrows Ostrava tak ovládli sérii 2-1 na zápasy a získali svůj třetí pohár v historii. Navíc jsou pouze druhým týmem historie ČBP, který dokázal obhájit předešlé vítězství. Naopak Hroši podruhé v řadě neuspěli ve finále a na svůj první pohár stále čekají.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Za Eagles bude hrát i Japonec Koya Uemura

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..