ČeskoMB

ČBA prodloužila smlouvu s Pavlem Chadimem až do roku 2026

Po dvou letech u kormidla české baseballové reprezentace práce manažera Pavla Chadima nekončí. Po úspěšné kvalifikaci na World Baseball Classic a také hlavní turnaji WBC s ním Česká baseballové asociace prodloužila smlouvu až do roku 2026.

Pavel Chadim tak může pracovat a budovat tým pro další turnaj World Baseball Classic, který by se měl konat právě v roce 2026 a Češi díky výhře nad Čínou mají účast zajištěnou. Ještě předtím jej ale bude čekat další evropský šampionát, který by měl v roce 2025 hostit Izrael. A Češi zatím stále čekají na medaili z tohoto turnaje.

Současný lodivod přebral tým po Mikeu Griffinovi po Mistrovství Evropy 2021 v Itálii, kde Češi skončili, stejně jako letos, na pátém místě. Následně ale postoupil z již zmíněné kvalifikace na hlavní turnaj World Baseball Classic. Tam až do posledního zápasu Češi bojovali o postup do čtvrtfinále. V létě pak Češi po letech vyhráli Pražský baseballový týden. V přípravě před ME národní tým dokázal jednou porazit Nizozemsko i Itálii, ale samotný domácí šampionát skončili mimo medaile, když v důležitých utkáních podlehli pozdějším finalistům. Pavel Chadim se netají snem kvalifikovat Česko na turnaj Premier 12. Již nyní je jasné, že v roce 2024 se do něj Češi nepodívají, ale dobré výsledky na mezinárodních turnajích můžou Česko posunout do nejlepší dvanáctky žebříčku WBSC.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..