ČeskoMB

Potvrzeno! PBT 2024 se zúčastní japonský univerzitní výběr

Příští ročník Pražského baseballového týdne by se mohl zařadit mezi nejkvalitnější v historii. Přesunutí termínu těsně před nizozemský Harlem Baseball Week dává České baseballové asociaci možnost přilákat jsem týmy, které se můžou v Praze rozehrát. Jedním z nich bude také Japonský univerzitní národní tým.

Jak informuje web chunici.co.jp, tak v úterý proběhlo v Tokiu zasedání Japonské federace univerzitního baseballu. Ta v rámci jednání potvrdila účast univerzitního výběru na turné po Evropě. Japonci tak mají odehrát zápasy na Pražském Baseballovém týdnu v termínu od 6. do 8. července a následně od 12. až 19. července na Harlem Baseball Week.

Pro nadcházející ročník Pražského baseballového týdne tak již známe dva týmy. Kromě japonského univerzitního výběru se jej zúčastní také domácí reprezentace, která PBT v roce 2023 vyhrála po dlouhých osmi letech. Na potvrzení dalších účastníku si musíme ještě počkat. Bylo by super, kdyby se organizátorům povedlo přilákat ještě některého z dalších účastníku nizozemského turnaje. Účast na něm již potvrdila také organizace NJCAA, která na turnaj vyšle svůj All-Star Team.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..