MBOstatní

Evropa nedokázala v prvním utkání Japonsko porazit

Ve středu se v Osace odehrál první zápas Global Baseball Series mezi domácími Japonci a evropským výběrem. První vzájemné měření sil ale dopadlo lépe pro “samuraje”.

Evropané začali na soupisce s Markem Chlupem a Martinem Červenkou. A byl to právě český vnější polař, který se jako první hráč v zápase dostal na metu, když si vystál metu zdarma. Do vedení se ale dostali až v dohrávce Japonci, když první doběh stáhl Munetaka Murakami a o chvíli později druhý stáhl Kotaro Kuberayashi.

Do druhé směny sice Evropané vstoupili výborně, když dostali na metu první dva pálkaře. Jenže Japonci si pomohli zahranou double play a nakonec udrželi nulu v kolonce doběhů Evropy. Český fanoušek pak v dohrávce opět zpozorněl, protože na kopec šel Martin Schneider. Ten předvedl parádní směnu, když na metu nepustil ani jednoho pálkaře Japonska.

Ve třetí směně však zatrnulo všem fanouškům, protože Martin Schneider se po jednom z nadhozů skácel s bolestí k zemi a nakonec z hřiště odešel s nepřirozeně vykroucenou končetinou. Trenérovi pak ukazoval na problém někde v horní části ruky případně rameno.

Čtvrtou směnu otevřel Daniel Jimenez dvoumetovým odpalem, jejíž zisk mu ale musel potvrdit videorozhodčí. Jenže ani tentokrát evropský výběr tuto příležitost neproměnil v zisk doběhů. A tak Japonci trestali, když v dohrávce páté směny Kensuke Kondoh svým odpalem stáhl další dva doběhy domácích.

V šesté směně se znovu dostali na pálku i Marek Chlup s Martinem Červenkou. Chlup dokázal odpálit dělový nadhoz Yamashity a Japonci jej chytali až ve warning tracku. Červenka pak půlsměnu uzavřel strikeoutem. Dohrávka pak znovu patřila domácím, kteří v ní dokázali přidal pátý bod v utkání.

V sedmé směně se dočkal i čtvrtý český baseballista v sestavě Evropy Martin Mužík, když jej trenéři poslali v dohrávce na první metu.

Psali jsme...  Martin Červenka se dvěma homeruny v zápase proti Heidenheimu

V deváté směně se dočkal i Martin Červenka, když odpálil svůj první hit v této sérii. Hned po něm šel poprvé v zápase pálit Martin Mužík a jeho první stav skončil ziskem mety zdarma. Evropa tak měla s jedním outem dva běžce na metách. Jenže ani z této šance Evropané doběh nepřidali a nakonec prohráli 0-5.

Již ve čtvrtek budou moct hráči ze starého kontinentu světovým jedničkám prohru vrátit. Před devíti lety dokázala Evropa proti Japonsku jednou zvítězit a určitě to bude chtít zopakovat i letos.

Češi v zápase:
Marek Chlup – 3 AB, 0 H, 1 BB, 2 SO
Martin Červenka – 4 AB, 1 H, 0 BB, 2 SO
Martin Mužík – 0 AB, 0 H, 1 BB
Martin Schneider – 1.1 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 1 K

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..