MBMLB

MLB: Adam Macko odehrál první zápas za Toronto Blue Jays

Slovenský baseballista ve službách kanadského týmu Toronto Blue Jays se konečně dočkal. V sobotním utkání přípravy proti New York Yankees odehrál svůj první duel v dresu týmu MLB.

Levorukému Slovákovi se dostali pocty začínat duel v rámci MLB Spring Breakout, kde nastupují pouze největší talenty jednotlivých organizací. A na vlastní kůži to pocítil také mladý nadhazovač, když se jako první proti němu postavil George Lombard Jr., jehož si Yankees vybrali v posledním MLB draftu v prvním kole. Lombard nakonec dokázal souboj vyhrát a po úspěšném odpalu získal první metu. Následně šel na pálku Spencer Jones, kterého Yankees brali v prvním kole o rok dříve a  ten nadhoz Macka poslal až za plot pro dvoubodový homerun.

Také další dva pálkaři New Yorku proti Mackovi dokázali získat metu a trenér Blue Jays šel na kopec promluvit se svým svěřencem. To Mackovi pomohlo, protože následně dokázal vyřadit ze hry další dva hráče Yankees. Roderick Arias navíc z boxu odešel se strikeoutem. To bylo ale vše, co Adam Macko mohl předvést, protože byl následně vystřídán.

Adam Macko se tak stal prvním Slovákem, který oblékl dres týmu MLB od legendárního Elmera Vala. Macko je navíc prvním Slovákem, který začal s baseballem na Slovensku a nakonec se dostal až do utkání MLB Spring Training. Aktuálně je levoruký nadhazovač stále na 40členné soupisce Blue Jays, ale dá se očekávat, že letošní sezónu začne na farmě.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..