MBOstatní

Aaron Boone vyloučen po tom, co na rozhodčího křičel fanoušek

K málo vídanému momentu došlo v pondělním utkání Major League Baseball mezi New York Yankees a Oakland Athletics. Hlavní rozhodčí totiž vyloučil manažera Aarona Boonea, protože si myslel, že na něj pokřikuje z dugoutu. Jenže tentokrát sudí si jej pomýlil s jedním z přítomných diváků.

Hrala se přitom pouze první směna, když rozhodčí Hunter Wendelstedt dal varování manažerovi Yankees. Ten totiž nesouhlasil s jedním z jeho předcházejících výroků. Z ruchových mikrofonů na hřišti bylo slyšet, jak mu Wendelstedt říká: „Ještě něco řekneš a jdeš ven!“

Televízní kamery společnosti YES se v tento moment zaměřili na manažera Yankees, který jen pokyvoval rameny, ale nic neříkal. Proto všechny překvapilo, když se rozhodčí otočil na střídačku Yankees a Aarona Bonea vyloučil. Lodivodovi newyorského klubu tak nepomohlo ani vysvětlování, že na hlavního rozhodčího křičel někdo z divák§ nad dugoutem.

Aaron Boone ale není žádný svatoušek. Od roku 2018, kdy se postavil na střídačku New York Yankees, byste v MLB marně hledali trenéra, jenž by měl více vyloučení.

The Athletic on Twitter: “Aaron Boone was ejected two batters into today’s Yankees game.Boone: “I didn’t say anything.”Umpire: “I don’t care who said it. You’re gone.”🎥 @TalkinYanks pic.twitter.com/Nsx7XtpryY / Twitter”

Aaron Boone was ejected two batters into today’s Yankees game.Boone: “I didn’t say anything.”Umpire: “I don’t care who said it. You’re gone.”🎥 @TalkinYanks pic.twitter.com/Nsx7XtpryY

Fanoušek málem pokazil Rockies zápas

V posledních dnech to není poprvé, kdy některý z fandů výrazněji ovlivnil průběh zápasu MLB. V neděli v Denveru jeden z diváků málem připravil svůj klub o výhru. V poslední směně za stavu 0-0 se postavil na pálku domácí pálkař Jacob Stallings. Ten odpálil míček až za plot vnějšího pole, kde za ním skákal Dylan Moore ze Seattlu. Míček sa ale od rukavice jednoho z diváků odrazil zpátky do hřiště. Rozhodčí tak situaci prozkoumali na videu a dle pravidiel vyhlásili tzv. překážení fanouškem, po němž je pálkař automaticky out.

Psali jsme...  Neuvěřitelný comeback Třebíče

„Doufal jsem v to nejlepší – myslel jsem si, že to mohl byt homerun,“ řekl novinářům po zápase Stallings. „Opravdu jsem si nebyl jistý, co se děje. Viděl jsem, jak se míček vrátil na hřiště, tak jsem předpokládal, že narazil do plotu nebo podobně.“

Yahoo Sports on Twitter: “The Rockies thought they had a walk off home run but instead this was ruled an out due to fan interference 🤯(via @TalkinBaseball_)pic.twitter.com/oqHvsF5Fxx / Twitter”

The Rockies thought they had a walk off home run but instead this was ruled an out due to fan interference 🤯(via @TalkinBaseball_)pic.twitter.com/oqHvsF5Fxx

Zápas tak šel do nastavení. V něm ale domácí tím Colorado Rockies dokázal přidat 2 body a porazil Mariners 2-1. Co se přesně stalo s unáhleným fanouškem, který domácí tým málem připravil o výhru není známo, ale kluby jsou obvykle v těchto chvílích neúprosní a diváka okamžitě vyprovodí ze stadionu. Nezřídka následuje i další trest v podobě zákazu vstupu na domácí zápasy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..