ČeskoMB

EXL: Třebíč je první. Drama v Jundrově zvládli lépe Eagles

Další čtyři zápasy se odehrály v neděli v rámci baseballové Extraligy.

Po sobotní prohře na severu Moravy si v neděli Draci na svém hřišti dokráčeli pro pohodovou výhru. Tu režíroval na pálce Arnošt Dubový, který poprvé v kariéře na domovském stadionu odpálil dva homeruny v jednom utkání. Jan Vašourek na kopci pak pět směn nepouštěl Arrows do tlaku a kromě nuly v kolence doběhů přidal 6 strikeoutů. Po něm se poprvé v této sezóně fanouškům ukázal Jhenderson Hurtado, který přidal dvě perfektní směny se čtyřmi strikeouty. Víc draci nepotřebovali, protože v sedmé směně dokázali navýšit své vedení na 10-0, čímž utkání předčasně skončilo. Obhájci titulu tak vyhráli další sérii a postupně se šplhají tabulkou směrem vzhůru.

Eagles porazili Hrochy v nastavení

V Brně v Jundrově jsme byli poprvé v historii svědky japonského souboje startujících nadhazovačů. Hroši totiž poprvé v sezóně představili svou letošní akvizici Toru Muratu. Eagles zase vsadili na Natsukiho Tambu. Oba hráči předváděli dobrý výkon a po pěti směnách byl stav vyrovnán 2-2. V šesté směně ale Hroši zatlačili na Tambu a v úvodu směny jej vyhnali z kopce. Následně stáhli pět bodů a svému soupeři utekli.

Jenže také Eagles využili střídání nadhozu na domácím kopci, aby sérií osmi bodů v řadě otočili duel ve svůj prospěch. V deváté směně pak byli hosté jeden out od výhry, ale Hroši nejdříve zaplnili všechny mety, aby je pak Vítězslav Nový vyčistil a za stavu 10-10 se šlo do nastavení.

V desáté směně se o vítězi nerozhodlo, protože oba celky stáhly po jednom bodu. V jedenácté směně pak Eagles přidali dva body a vytvořili tlak na domácí pálku. Ta již proti Herrerovi neuspěla, když hned dva pálkaři odešli z boxu se strikeoutem a Eagles zvítězili 13-11.

Psali jsme...  Nový evropský Pohár Mistrů odstartuje 15. května

Třebíč drama nepřipustila

První dva zápasy série mezi Nuclears a Sokolem přinesly pokaždé zvraty ve vedení. Jenže třetí duel již Třebíč držela pevně v rukách hned od začátku, když v první směně stáhla 4 doběhy. Lukáš Hlouch pak na kopci předváděl koncentrovaný výkon a v šesti směnách povolil Hluboké jenom jeden úspěšný odpal. Domácí navíc soupeře výrazně přepálili a ve zbytku duelu postupně navyšovali skóre. Do konce duelu se jim povedlo stáhnout celkem 9 doběhů. To Hluboká se prosadila až v  sedmé směně, kdy solo homerun zaznamenal Martin Mužík. To Jihočechům samozřejmě na výhru stačit nemohlo a po páté prohře v sezóně jim patří psolední místo v tabulce. Naopak Třebíč má jako první na svém kontě pět výher.

Comeback Kotlářky

Druhý duel pražského derby mezi Tempem a Kotlářkou začali lépe baseballisté v bílomodrých dresech. Tempo totiž po čtyřech směnách vedlo již 4-0 i zásluhou dvoubodového homerunu Elvyse Castra. Ali Ascanio na kopci házel velmi dobře a Kotlářce povolil první doběh až v páté směně.

Po jeho vystřídání se ale hosté na pálce rozjeli a ani několik změn na kopci nedokázalo zabránit Kotlářce, aby se dostala do vedení. Výraznou postavou hostí byl Wesley Roemer, jenž na pálce zaznamenal 3 hity, ale na kopci jako reliever v pěti směnách povolil pouze jeden doběh a rozdal 8 strikeoutů. Kotlářka tak nakonec duel otočila a vyhrála 7-5.

Pro oba týmy to znamená, že mají aktuálně shodnou bilanci 2 výhry a 4 prohry, čímž se dělí o šesté místo v tabulce Extraligy.

Tabulka EXL

#TeamWLTPCTGB
1NUC
Nuclears
520.7140
2ARR
Arrows
430.5711
2DRA
Draci
430.5711
2EAG
Eagles
430.5711
2HRO
Hroši
430.5711
6KOT
Kotlářka
240.3332.5
6TEM
Tempo
240.3332.5
8HLU
Hluboká
250.2863
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..