MBMLB

MLB: Ronel Blanco hodil první no-hitter letošní sezóny

Hned při svém osmém startu v MLB nadhazovač Houston Astros Ronel Blanco hodil 17. no-hitter v historii organizace a první v sezóně 2024 v MLB.

Třicetiletý Blanco debutoval v MLB pouze před dvěma lety. Letos se do rotace Astros dsotal kvůli zraněním startujících nadhazovačů Houstonu. To mu ale nezabránilo předvést ohromující výkon proti Torontu Blue Jays.

Blanco rozdal při výhře 10-0 sedm strikeoutů a pouhé dvě mety zdarma. Celkem hodil 105 nadhozů, s průměrnou rychlostí 93,6 mph s 31 fastlly a také hodil 36 changeupů, 34 sliderů a čtyři curvebally.

B/R Walk-Off on Twitter: “The first no-hitter of 2024 belongs to Ronel Blanco! 👏It’s just his 8th start of his career.(via @MLB) pic.twitter.com/K2iVbci4C8 / Twitter”

The first no-hitter of 2024 belongs to Ronel Blanco! 👏It’s just his 8th start of his career.(via @MLB) pic.twitter.com/K2iVbci4C8

Blanco nemá mnoho zkušeností s MLB, má za sebou jen osm startů v kariéře, ale jeho pondělní no-hitter by mu mohl vynést místo v rotaci pro další týdny. Vítězství také zajistilo Astros jejich první výhru v sezóně poté, co je o víkendu smetli New York Yankees ve čtřech utkáních na Minute Maid Parku.

“Byla to pro mě velmi dlouhá cesta,” řekl španělsky prostřednictvím překladatele. „Spousta vzestupů, spousta pádů, spousta pádů, spousta vstávání. Ale myslím, že to všechno stálo za to, abych se mohl dostat do tohoto okamžiku. Vidím to jako velké požehnání, velké požehnání pro mě a mou rodinu. S příchodem mé dcery to vnímám jako zkušenost, která mi změní život, a věnuji ji své rodině a své dceři.”

Výhra nd Torontem byla zároveň první pro nového manažera Astros Joe Espadu. Ten se zároveň stal prvním manažerem v histori, pro nějž byl první vyhraný zápas zároveň no-hitterem.

Psali jsme...  EXL: Do Extraligy se vrací Wesley Roemer

Astros jsou čtvrtým týmem v historii MLB, který získal své první vítězství v sezóně bez umožněného hitu a prvním od té doby, co se bostonský Hideo Nomo v roce 2001 postavil proti Orioles. Podle projektu Sportradar je to nejdřívější no-hitter podle kalendářního data, protože ten předchozí hodil 4. dubna 2001 právě zmíněný Nomo.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..