ČeskoMB

EXL: Drama na jihu Čech vyhráli Eagles. Padl rekord?

Již ve středu se rozehrálo další kolo baseballové Extraligy. Jediný zápas ale nabídl drama, o jehož vítězi musela rozhodnout až čtvrtá nastavená směna.

Duelu na jihu Čech dlouho dominovali nadhazovači. Hostující Natsuki Tamba v sedmi směnách nepovolil domácím ani jeden doběh. William Nahmens na kopci Sokola v pěti směnách pouze jeden po homerunu Uemury.

Skóre se pak měnilo až v osmé směně. Nejdříve Eagles navýšili vedení na 2-0 po dvoumetovém odpalu Šimona Blažka, aby v dohrávce Matěj Vlach také dvoumetovým hitem stáhl dva doběhy. Stav 2-2 vydržel až do konce deváté směny a o vítězi muselo rozhodnout nastavení.

V extra směnách nebyla nouze o zajímavé situace. V deváté směně jsme sice doběhy neviděli, ale v dalších dvou Eagles pokaždé stáhli bod, aby v dohrávce domácí vyrovnali. Kromě toho však došlo k několika výrokům rozhodčích, které budily nevoli zejména na domácí straně. Sudí pak předčasně poslali do sprch Aleca Lemmona i relievera Austina Hassaniho.

Pro závěr duelu tak domácím zbyl v bullpenu teprve šestnáctiletý Lukáš Chromý. Ten se ale ve třinácté směně trápil se strikezónou a po sérii met zdarma i divokých nadhozů dokázali hosté navýšit skóre na 9-4. Domácí na to zareagovali stažením Matěje Vlacha ze středního pole na kopec. Proti němu ještě Eagles stáhli jednoho běžce z met pro bod, ale pak již Vlach půlsměnu uzavřel. To ale hosty mrzet nemuselo, protože duel v klidu dovedli do vítězného konce s výsledkem 10-5.

Utkání se natáhlo na čas přes 4 hodiny a atakovalo rekordní duel Arrows s Kotlářkou z roku 2018, který trval 4 hodiny a 21 minut. Před osmi lety v dalším dlouhém utkání mezi Hrochy a Kotlářkou se hrálo 4 hodiny a 20 minut 441 nadhazovači hodili nadhozů. Ve středu na Hluboké jich bylo až 445. Pokud jde o samotnou délku utkání, tak si budeme muset počkat na oficiální zápas, který v době psaní článku ještě nebyl zveřejněný.

Pražané tak do této sérii vstoupili lépe a navíc budou v pátek i v sobotu hostit zbylé dva zápasy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..