MBOstatní

Venezuela ve finále Caribbean series porazila Dominikánskou republiku

Venezuelský mistr Tiburones de la Guaira poprvé v historii vyhrál mezinárodní turnaj Caribbean Series, když ve finále porazil největšího favorita Tigres del Licey z Dominikánské Republiky 3-0.

V pátečním finále zařídil první doběh sebeobětující odpal Alcidese Escobara v dohrávce čtvrté směny proti startérovi Césaru Valdezovi. O směnu později Hernán Pérez odpálil RBI Triple, po němž následoval RBI groundout Odúbela Herrery. Ten přitom přišel do utkání jako náhradník za Yasiela Puiga, který utrpěl zranění nohy s nešikovným pádem poté, co chytil na line drive v první směně.

To bylo vše, co by venezuelský klub potřeboval. MVP celého turnaje Ricardo Pinto hodil 5.2 směn proti Licey. Hloubka bullpenu manažera Ozzieho Guilléna se znovu ukázala, když Jorgan Cavanerio, Silvino Bracho, Anthony Vizcaya a closer Anthony Hernández (který měl kdysi posílit Hrochy Brno, ale následně dal přednost mexické lize) uzavřeli Dominikánskou republiku po zbytek utkání. Největší šance Tygrů přišla v šesté směně, když obsadili všechny mety se dvěma outy proti Pintovi, ale nakonec z toho body nevytěžili.

Po výhře 3-0 tak může Venezuela slavit osmý triumf na turnaji a první od roku 2009. “Je pro mě opravdu důležité být toho součástí, pro zemi, která měla tak dlouhé suchoty v Caribbean Series,” řekl po zápase nadhazovač Miguel Romero.

Samotný zápas sledovala rekordní návštěva na loanDepot Parku. Tam si našlo cestu 36 677 diváků. To je dokonce o necelých 600 fanoušků více, než přišlo minulý rok na finále World Baseball Classic mezi Japonskem a USA (36 098 diváků). Finále tak překonalo předchozí rekordní zápis, který přišel jen o týden dříve, kdy na utkání mezi Tigres del Licey a portorickým mistrem Criollos de Caugas dorazilo 35 972 fanoušků. “Toto je skutečný milník,” řekl Juan Francisco Puello Herrera, prezident Karibské konfederace profesionálního baseballu. “Nepochyboval jsem, že budeme mít takový úspěch.”

Laťka je nyní nastavena vysoko a v příštím roce v Mexicali budou mít co dělat, aby ji překročili. V roce 2026 pak bude turnaj hostit portorický San Juan a o rok později mexické město Hermosillo.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..