ČeskoMB

EXL: Walkoff Hluboké. Těsná výhra Ostravy

Protože se v Třebíči kvůli dešti nehrálo, tak se v pátek představily pouze týmy z druhé poloviny extraligové tabulky. K vidění ale byly dva velmi vyrovnané zápasy.

Aktivně vstoupili do zápasu s Tempem domácí pálkaři Arrows, když si první dva hráči připsali dvoumetové odpaly a Ostrava rychle vedla 2-0. Ali Ascaniovi na kopci Pražanů ale vůbec nepomáhala obrana, která dělala chyby a pomáhala tak domácímu útoku.

Ondřej Satoria začal mnohem lépe, když dvě směny nepovolil žádný doběh. Jenže ve druhé a třetí směně dokázalo Tempo třemi homeruny skóre otočit na 3-2. V dohrávce čtvrté směny domácí využili další chyby v obraně Tempa, aby Michael Vykoukal doběhl pro vyrovnávající bod.

O vítězi tak měla rozhodnout druhá polovina utkání. Od páté směny Tempo poslalo na kopec Keidera Herreru. Ondřej Satoria byl střídán až v průběhu sedmé směny, kdy už měl na kontě 8 strikeoutů. Místo něj šel házet Jan Kozel, kterému se letos moc nedařilo. Jenže tentokrát předvedl výborný výkon, když v 2.1 odházených směnách nepustil na metu ani jednoho hráče a přidal 4 strikeouty. O vítězi tak rozhodla situace z osmé směny, kdy Aleš Navrátil dokázal přepálit třetí metu a stáhl z ní pro bod Dana Černého. Arrows díky tomu zvítězili těsně 4-3.

Hluboká již není poslední

Také na jihu Čech šli domácí rychle do vedení, když po dvou směnách vedli již 3-0. I v tomto případě ale dokázali hosté skóre otočit. Vše odstartoval ve čtvrté směně solo homerun Adama Matušky, aby v páté Kotlářka přidala 3 body, což byla konečná pro Aleca Lemmona na domácím kopci.

Kotlářka jtento duel začala s Jeronýmem Hanuškou, jehož po čtvrté směně nahradil Max Lukeš. V šesté se na kopec postavil Angel Vilchez, jemuž ale nepomohla obrana, po jejíž chybě Hluboká vyrovnala.

V deváté směně se Kotlářka mohla dostat do vedení, když ji Tomáš Burkert otevřel třímetovým odpalem. Jenže pak se hostům nepovedla squeeze play a Burkert byl tečován mezi metami. A domácí v dohrávce trestali. Martin Mužík byl trefen nadhozem a tak Vilcheze vystřídal Wesley Roemer. Jenže ani on nedokázal zastavit domácí pálku. Nejdříve jej přivítal Matěj Vlach úspěšným odpalem, aby následně utkání ukončil Michal Cajz a Hluboká se mohla radovat z výhry 5-4.

Hluboká se tak díky výhře odlepila z posledního místa, kam sesunula právě Kotlářku.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..