ČeskoMB

PBT: Češi v úvodu turnaje podlehli Tchaj-wanu 1-3

Až v neděli dopoledne nastoupili čeští baseballisté ke svému prvnímu utkání na Pražském baseballovém týdnu. Jejich souboj s Tchaj-wanem musel být kvůli dešti přesunut z původního sobotního termínu a zároveň zkrácen na 7 směn.

Český výběr začal na kopci s Lukášem Pacalem a mladý nadhazovač Třebíč Nuclears dokázal dvě směny udržet mladé Tchajwance na nule. K tomu přidal také tři strikeouty.

Světové “pětky” se prosadili až ve třetí směně proti Filipu Čapkovi, když Yu-Ching Tseng odpálil tříbodový homerun.

Svěřenci Pavla Chadima se dokázali dostávat na mety, ale dlouho z toho nevytěžili žádný doběh. To se změnilo až v dohrávce páté směny, kdy první bod národního týmu stáhl Jan Pospíšil. Chvíli předtím chyběl odpalu Martina Mužíka metr-dva k tomu, aby se Češi dočkali vyrovnání díky homerunu.

V šesté směně dokázal Tchaj-wan zaplnit všechny mety, ale Ondřej Vank z této situace vybruslil strikeoutem. V dohrávce je za to mohli Češi potrestat, když po odpalu Martina Zelenky měli s jedním outem dva běžce ve skórovací pozici. Nadhazovač Yu-Chieh Wang si ale následně pomohl strikeoutem proti Šimonu Klaclovi a Milanu Prokopovi.

Protože sedmá směna již žádné doběhy nepřinesla, tak Tchajwan zvítězil 3-1.

“Zápas byl super. Soupeři byli skvěle připraveni, byl to těžký soupeř. Moc nám toho nepovolili. Kvalitní zápas. Užil jsem si to, byla to sranda. Bál jsem se, že se fanouškům nebude moc chtít, protože bylo deštivo, ale bylo super, že jich dorazilo hodně. Bylo to tady celkem plný a bylo super to vidět. Jsem za to rád,” řekl po utkání nadhazovač Lukáš Pacal.

Český tým v neděli čeká ještě jeden zápas, když večer nastoupí proti Německu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..