AktualityOstatní

Brisbane má třetí titul v řadě

Zdá se, že v australské lize mají novou dynastii. Bandité z Brisbane totiž již třetí rok v řadě ovládli ABL.

O držiteli letošního titulu musel rozhodnout opět až třetí zápas, který se natáhl na více než 5 hodin.Důvodem byla dovuhodinová přestávka kvůli bouřce, která se nad Brisbane prohnala. Předtím se však jiskřilo na hřišti.

Domácí Brisbane se dostalo do vedení 3-0 již ve druhé směně, kdy odpálil tříbodový homerun catcher Adam Weisenburger.

HIGHLIGHT: Weisenburger gets scoring going, #ABLCS GAME THREE

Uploaded by Baseball com au on 2018-02-11.

V šesté směně navíc Bandité přidali čtvrtý bod zásluhou Mitche Nilssona a s Canberrou to nevypadalo vůbec dobře. Proti startujícímu Backleymu na kopci Brisbane se nedokázali prosadit a v šesti směnách si připsali pouze jeden hit. V sedmé směně pak byli divácí svědky dvou menších tahanic na hřišti. Při té první se na hřišti objevili všichni hráči a trenéři. Druhou si navíc vyloučením odnesl domácí manažer Dave Wilsson.

Benches clear in ABL Championship game, #ABLCS GAME THREE

Uploaded by Baseball com au on 2018-02-11.

Bouře na hřišti jakoby byla předvojem bouře na nebi. Před dohrávkou sedmé směny museli rozhodčí duel na necelé dvě hodiny přerušit. Pauza nakonec prospěla hostům, kteří v závěrečných směnách dokázali přidat 2 body. to jim ale na vítězství nestačilo.

Brisbane se tak může radovat z třetí výhry v řadě, což se zatím nikomu v novodobé éře ligy nepodařilo. V počtu titulů však stále ztrácí jedno prvenství na Perth Heat. 

Pro českého fanouška byla série zajímavá také tím, že se v ní představili hráči, kteří působili v české extralize. Významnou roli hrál opět Mitch Nilsson, jenž předloni nastupoval za Kotlářku. Catcher Ryan Battaglia, jenž také hrával za Kotlářku, se přímo ve hře neobjevil, ale zdatně pomáhal v bullpenu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..