ČeskoMB

Bude letošní Extraliga bez cizinců?

Otázka, která již visí ve vzduchu od počátku karantény a s postupem času asi trápí extraligové manažery víc a víc. Každopádně se fanoušci musí připravit na to, že letos možná v české nejvyšší baseballové soutěži uvidíme minimum cizinců.

Česká vláda totiž v průběhu pandemie uzavřela hranice a zakázala vstup cizincům. A jak přiznal šéf Krízového štábu roman Prymula, tak otevření hranic bude jeden z posledních kroků při uvolňování preventivních opatření. V soutěži tak uvidíme pouze cizince, kteří se tady usadili, jako například Jake Rabinowitz z Tempa. Nebo možná Hroši přesvědčí Johna Husseyho, aby se vrátil na kopec a dal mužstvu šanci na dobré umístnění.

Jinak se ale extraligové týmy budou muset spolehnout pouze na vlastní odchovance. V rozhovoru pro brněnský Deník to přiznal i manažer Draků Brno Arnošt Nesňal a zároveň dodal: „Myslím, že odehrát extraligu bez zahraničních hráčů je rozumné řešení.”

Je zřejmé, že bez cizinců ztratí Extraliga na kvalitě. Na druhé straně může být mnohem zajímavější, když týmy budou dávat více prostoru mladým hráčům. Věřím, že si fanoušci přijdou na své.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..