MBMLB

MLB: Pittsburgh Pirates si uctí Roberta Clementeho

Pittsburgh Pirates si již za týden uctí památku Roberta Clementeho. Klub ve středu oznámil, že všichni hráči týmu oblečou v tento den dres s číslem 21. Tedy číslo, které je v organizaci vyřazeno z užívání.

Následující den pak budou všechny dresy nabídnuty zájemcům v dražbě, jejíž výtěžek poputuje na konto Clemente Foundation a Pirates Charities.

“Od roku 1973 mohly dres s číslem 21 obléct v dresu Pirates pouze jeho tří synové. Byl jsem z nich nejblíže tomu, abych měl tu čest, ale nepokračoval jsem v hraní, abych to dotáhl do Major League,” řekl médiím Luis Clemente.”

Roberto Clemente zemřel 31. prosince 1972 při leteckém neštěstí, když se snažil doručit humanitární pomoc do Nikaragui, kterou zasáhlo ničivé zemětřesení. Baseballový svět tak předčasně přišel o skvělou osobnost a hráče, který vyhrál dvě Světové série a 15-krát byl nominován do All-Star game. O rok později byl také zařazen do baseballové Síně slávy, když nebyla uplatněna obvyklá čekací doba. Od té doby žádný z hráčů Pirates neoblékl dres s číslem 21. To se změní 9. září.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..