MBOstatní

Daniel Vavruša míří do německé Bundesligy

Ačkoliv v minulém roce Daniel Vavruša skončil s baseballem na nejvyšší úrovni, tak nyní hlásí menší návrat. Toto léto totiž posílí německý tým Heidenheim Heideköpfe.

Heidenheimu aktuálně patří druhá příčka v tabulce skupiny Jih za Guggenberger Legionäre, kde hraje další Čech Jan Tomek. Oba týmy již mají před koncem základní části jistotu postupu do playoff. V něm by měl být Daniel Vavruša žádanou posilou pro Heidenheim a dopomoct jim k zisku mistrovského titulu.

“Byl jsem domluvený, že budu hrát za Kotlářky pár zápasů v Nadstavbě. Ale napsali mi z Heidenheimu, že mají zraněné catchery a potřebovali by mně hlavně na srpen a nějaké zápasy v červenci,” přiblížil svůj nečekaný návrat bývalý dlouholetý reprezentant. “Nad tím jsem ani nepřemýšlel,” řekl na náš dotaz, jestli plánuje i návrat do reprezentace.

Daniel Vavruša si v minulosti prošel i systémem organizace New York Yankees. Jeho kariéru v zámoří ale zhatilo zranění, ale v Extralize odehrál celkem 8 sezon. V základní části měl pálkařský průměr .354 a 31 homerunů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..