MBMLB

MLB: Padres jdou dál. Pro Mets sezona končí

V neděli zbývalo odhalit jméno posledního postupujícího do divizní série playoff MLB. Rozhodovalo se mezi týmy New York Mets a San Diego Padres.

Třetí rozhodující duel wild card mezi těmito soupeři byl ve znamení výborného výkonu Joe Musgrovea ze San Diega. Ten totiž odházel 7 směn, ve kterých nepovolil ani jeden doběh a pálkařům umožnil pouze jeden hit. Takovýto start v rozhodujícím utkání série ve vyřazovacích bojích ještě historie nepamatuje.

Sarah Langs on Twitter: “Joe Musgrove is the 1st pitcher in postseason history to go 7+ IP and allow fewer than 2 hits in a winner-take-all game / Twitter”

Joe Musgrove is the 1st pitcher in postseason history to go 7+ IP and allow fewer than 2 hits in a winner-take-all game

V šesté směně manažer Mets Bruck Showalter požádal rozhodčí, aby zkontrolovali okolí uší startéra Padres, jestli tam nemá zakázanou substanci. Rozhodčí při kontrole nic nenašli, ale fanoušci Mets i tak na Musgrovea skandovali “podvodník”.

Smyle Media UK on Twitter: “https://t.co/B9wawyRhOv Padres’ pitcher Joe Musgrove has his ears rubbed by umpires in substance check https://t.co/mA0XjDEsdU pic.twitter.com/aHEefbQFWc / Twitter”

https://t.co/B9wawyRhOv Padres’ pitcher Joe Musgrove has his ears rubbed by umpires in substance check https://t.co/mA0XjDEsdU pic.twitter.com/aHEefbQFWc

New York měl připraveného Chrise Bassitta, ale toho Padres pokořili již ve druhé směně, kdy Austin Nola stáhl dva doběhy. O dvě směny později pak třetí doběh zařídil Trent Grisham a Mets pak raději pustili do hry bullpen.

Mets se ale nedokázali na pálce prosadit ani když odešel ze hry Musgrove. Suarez s Haderem totiž dokázali na jeho výkon navázat a ve zbylých dvou směnách nepovolili ani jeden hit. Padres tak nakonec zvítězili 6-0 a postupují do divizní série. V ní se utkají s divizním rivalem Los Angeles Dodgers, který eltos v základní části vyhrál 111 zápasů. Pro klub ze San Diega je to již třetí rok v řadě, kdy si zahrají minimálně divizní sérii. Přitom mezi lety 1999 až 2019 postoupili do playoff pouze dvakrát. Kvůli covidu si ale fanoušci na Petco Park užijí zápas playoff poprvé od roku 2006.

“Je to jeden z nejlepších pocitů z této noci,” řekl manažer Padres Bob Melvin. „Mluvili jsme o tom dnes na schůzce pálkařů. Existuje spousta důvodů, proč se motivovat a inspirovat. Jedním z nich je přivést playoff zpět do San Diega a nabídnout mu zážitek z playoff.“

Naopak nový majitel Mets Steve Cohen v roce 2020 vyhlásil, že do tří až pěti let chce, aby jeho klub vyhrál Světovou sérii. Již nyní je jasné, že ani letos se to nepodaří.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..