MBMLB

MLB: Ketel Marte vytvořil nový rekord a Diamondbacks vyrovnali Světovou sérii

Světová série je vyrovnána. Po vítězství Arizona Diamondbacks 9:1 nad Texas Rangers ve druhém utkání v sobotu večer na Globe Life Field v Arlingtonu se přesune do Phoenixu.

Startér Rangers Jordan Montgomery nepředvedl příliš oslnivý výkon, když se podepsal po 4 doběhy a v šesti směnách povolil 9 hitů, než byl stažen a na kopec šel Andrew Heaney. Stal se také prvním nadhazovačem ve Světové sérii od roku 1996, který hodil minimálně šest směn bez strikeoutů.

Zatímco Montgomery bojoval, ofenzíva Rangers také nedokázala nic rozjet proti startéru Diamondbacks Merrillu Kellymu, který skončil s jedním doběhem, třemi hity a devíti údery v sedmi směnách. Útok Rangers také dosáhl jen na čtyři hity za celé utkání a catcher Mitch Garver zařídil solo homerunem v dohrávce páté směny jediný doběh.

“Během mého pobytu v Koreji nebyl den, kdy bych nepřemýšlel o tom, že jsem tady,” vzpomínal Kelly na období, kdy se nedokázal prosadit v MLB a odehrál 4 sezony v jihokorejské KBO.

Výrazně do historie se ale zapsal také Ketel Marte. Ačkoliv v zápase nepatřil mezi nejlepší pálkaře Arizony, tak si znovu připsal úspěšný odpal. Stal se tak prvním hráčem historie MLB, který si připsal hit v 18. zápasech playoff v řadě. Na druhém místě za sebou nechal se 17. zápasy trojici Derek Jeter, Manny RamirezHank Bauer. Kromě toho má v tomto playoff na svém kontě již 21 hitů, což je také novým rekordem soutěže.

MLB on Twitter: “Ketel Marte’s 18-game postseason hitting streak dates back to 2017 and is now the longest in MLB history! #WorldSeries pic.twitter.com/TNDcggQXk1 / Twitter”

Ketel Marte’s 18-game postseason hitting streak dates back to 2017 and is now the longest in MLB history! #WorldSeries pic.twitter.com/TNDcggQXk1

“Jsem velmi šťastný,” řekla Marte novinářům prostřednictvím překladatele. “Nikdy jsem si nepředstavoval, že bych toho dosáhl. Cítím se dobře. Je to pro mě jen další úspěch. Vím, jaký jsem člověk. Jsem člověk, který věří v Boha. Budeme pokračovat v útoku a pokračovat v lámání rekordů.“ Marteho rekord započal již v roce 2017, kdy měl tři hity ve Wild Card Game proti Coloradu Rockies. V minulém roce si připsal hit ve všech třech utkáních Divizní Série proti Los Angeles Dodgers a dalších 14 úspěšných zápasů v letošním playoff.

Nejlepším pálkařem zápasu byl ale jednoznačně Tommy Pham. Ten se postaral o čtvrtinu z 16 hitů Arizony. Výborné výkony i nadále podává mladý catcher Gabriel Moreno, který homerunem ve druhé směně otevřel skóre a DBacks již pak soupeře nepustili k obratu. Série se tak na jeden den odmlčí a pak se opět rozehraje v Arizoně, kde budou chtít domácí využít výhodu svého hřiště.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..