MBOstatní

WBSC Europe zveřejnila novinky k Poháru Mistrů

Po dlouhých měsících jsme se konečně dočkali oficiální zprávy k novému Evropskému Poháru Mistrů od WBSC Europe. Ta potvrdila, že letos jej budou hrát pouze čtyři týmy – po dvou z Česka a Německa. Ty si zahrají o titul evropského klubového šampiona.

Česko na Poháru budou reprezentovat Draci Brno a Eagles Praha. Z německých mužstev se jej zúčastní Guggenberger Legionäre a VOITH Heidenheim Heidekoepfe.

Formát Poháru se dočká změny oproti předchozím letům, když se nebude hrát formou turnaje v rámci jednoho týdne na jednom místě. Champions Cup bude probíhat od května do září se šesti termíny ve středu večer, kdy každý tým bude hostit tři zápasy každý před svým domácím publikem.

“Pilotní projekt Baseball European Champions Cup by měl být spuštěn v roce 2024 s ambicemi na expanzi a růst v následujících letech,” píše WBSC Europe v tiskové zprávě. V letošním roce se totiž do projektu vůbec nezapojily týmy z Itálie a Nizozemska, které měly dle zákulisních informací různé výhrady vůči tomuto Poháru.

Výhledově se počítá s tím, že by si vítěz Evropského Poháru Mistrů zajistil místenku do celosvětové Ligy Mistrů, kterou zaštiťuje Světová baseballová a softbalová konfederace WBSC. Jestli v ní uvidíme i letošního vítěze z Evropy zatím není známo.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..