ČeskoCollege BaseballMB

College Baseball: Georgia je zpátky na vítězné vlně

V uplynulém týdnu se v zápasech univerzitního baseballu v USA opět představila pětice českých zástupců. Na svou šanci tak stále čeká David Bauer v Embry-Ridle, který jako jediný ještě letos nezasáhl do soutěžního utkání.

Univerzita Georgia odehrála v minulém týdnu 4 zápasy. Jeden proti Woffordu a tři proti Alabamě. Daniel Padyšák nastoupil až do posledního z nich, když šel do duelu v šesté směně. Na kopci vydržel 5 outů a soupeři povolil tříbodový homerun. Georgia zápas nakonec vyhrála 10-5 a letos má již bilanci 21 výher a 4 prohry.
Padyšák – 1.2 IP, 4 H, 3 R, 2 BB, 0 SO, 1 HR

Anthony Dasher on Twitter: “If you ever wondered what “Czech rap” sounds like. Here you go. Will have to get Daniel Padysak to translate for me sometimes. pic.twitter.com/HgIVolRPdw / Twitter”

If you ever wondered what “Czech rap” sounds like. Here you go. Will have to get Daniel Padysak to translate for me sometimes. pic.twitter.com/HgIVolRPdw

Zatímco Georgia čtyřikrát vyhrála, tak Georgia Tech urvala pouze jednu výhru ze čtyř duelů. V pátečním utkání proti North Carolina se představil také Michal Kovala, který šel na kopec v osmé směně, kdy jeho tým prohrával 4-5. Český nadhazovač nepovolil ani jeden doběh, ale jeho spoluhráči pak nevyužili velký tlak v deváté směně a navzdory plným metám další doběh nezískali.
Kovala – 1 IP, 0 H, 0 R, 1 BB, 1 SO

Georgia Tech Baseball on Twitter: “.@mynameismiggi keep passing it back, keeping the deficit to three runs. One more shot for the bats! pic.twitter.com/fEt8aCv3NI / Twitter”

@mynameismiggi keep passing it back, keeping the deficit to three runs. One more shot for the bats! pic.twitter.com/fEt8aCv3NI

Proti North Carolina si zahrál i Martin Zelenka, když jeho UNC Wilmington s nimi hrála již v úterý. Martin nastoupil jako DH, ale v utkání si nepřipsal ani jeden hit. UNC nakonec prohrála 0-10. Ve víkendových utkáních proti Elon již český catcher do utkání nezasáhl.

Psali jsme...  EXL: Vysoké výhry Draků a Tempa. Hroši předvedli comeback

V minulém článku jsme slíbili, že vám přineseme také dodatečně statistiky Jana Pospíšila z předchozího víkendu, které tehdy nebyly k dispozici. Český pálkař nastoupil do všech třech duelů proti Fayetteville a připsal si 3 hity z 11 stavů na pálce. Mnohem raději ale určitě bude vzpomínat na uplynulý týden, protože jeho Pitt Community vyhrála všechny čtyři duely. Český baseballista navíc nastoupil do všech zápasů a své konto rozšířil o další 3 hity a 2 mety zdarma. Letos již Pospíšil nastoupil do 20 zápasů svého týmu a patří mezi nejvytěžovanější hráče Pitt Community.

DatumSoupeřVýsledekABRHHRRBIBBK
Mar 16at Fayetteville Technical Community CollegeW, 8-03010110
Mar 16at Fayetteville Technical Community CollegeL, 5-23000000
Mar 17at Fayetteville Technical Community CollegeL, 12-115020112
Mar 19Louisburg CollegeW, 14-94000010
Mar 22Southeastern Community College-WhitevilleW, 5-24000001
Mar 24Southeastern Community College-WhitevilleW, 5-12110000
Mar 24Southeastern Community College-WhitevilleW, 6-53120110

Nicolas O’Rourke odehrál další dva zápasy za Diablo Valley proti Modestu. V obou dvou nastoupil v levém vnějším poli a v prvním zaznamenal i jeden úspěšný odpal. Diablo Valley ale prohrálo oba dva zápasy a svou bilanci zhoršilo na 8 výher a 17 proher. Nicolas si aktuálně drží pálkařský průměr .200 a OBP .300. Z českých hráčů na univerzitách v USA ale nastoupil jako jediný do 21 utkání a dotahuje se na něj pouze Jan Pospíšil.

SoupeřVýsledekABRHHRRBIBBK
at ModestoL, 4-04010001
ModestoL, 11-44000003
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..